Архів блогу

суботу, 15 серпня 2015 р.

Ронне - місто чайок і ... центр всього

Світ на Боргольмі розпочинається з його столиці - маленького міста (ну це дуууууже голосно сказано) Ронне, а разом з тим і центру мого світу на острові. Ми живемо в кількох кілометрах від нього, тому це для нас і магазин, і розваги, і море, і вокзал, і аеропорт, і спортзал, і школа, і просто місце, кудинайближче.
вид з літака. фото не моє, але дуже сподобалось. схоже на листівку:)


Як і в кожної порядної європейської столиці, в Ронне є все, що необхідно для людини і її комфортного існування, навіть, якщо вона живе за 10 км, або за 20 км, або за 30 км, а далі вже море. Саме тому тут ще багато туристів (влітку тільки, звісно) - майже (!) всі сюди прибувають, орендують тут житло (або десь недалеко), гуляють, засиджуються в кафе і барах та починають звідси свій туристичний маршрут. Я не хочу сказати, що в інших містах нічого нема, там для туриста є все необхідне і навіть більше, але якщо ти тут живеш, то зустріч з цим містом буде частою. Потрібно оформити документи? В Ронне. Відвідати банк? В Ронне. Найбільший туристичний центр? В Ронне. Великий (знов грішу голосним словом) торговий маркет? Теж Ронне. Як не крути, але життя рухається навколо столиці острова 20на40 км. Якщо ще  бари, ресторани і готелі розкидані по всій суші і їх хоч греблю гати, то їхати до торгових центрів і всяких там серйозних установ - в Ронне. Такий собі центр Всесвіту боргольмця (можна язик виламати).

Та незважаючи на це все, місто неймовірно гарне. Я часто їжджу туди на велосипеді  дорогою, з якої якийсь час відкривається вид на місто. І це прекрасно! Ти летиш з величезного горба над містом, де червоні дахи вигорають на сонці, або обливаються дощем, де море переходить у небо і не видно його краю. Здається, ніби воно затопить всі ці червоні кольори своєю синєвою, або інколи сірістю і місто сховається під його холодною суворістю. Місто, де ніколи не замовкають чайки і вони скрізь. Птахи репетують, крадуть зі столів ресторанів їжу або, гордо піднявши гігантський клюв, бродять по вулицях Ронне. 

знову не я, але ж які кольори!


А ще там неймовірна набережна. Можливо, вона не відрізняється від інших, але щось в ній є. Щось північне та холодне і водночас тепле та спокійне. Здалеку місто можна переплутати з якимись морськими італійськими, іспанськими чи португальськими, але якщо придивитись, архітектура типова данська, скандинавська. В цьому і весь шарм Ронне.



Немає коментарів:

Дописати коментар